Edito | Jouw stem telt ook!

June 11, 2024

Voor bedrijfsleiders heb ik een enorme bewondering. Elke dag opnieuw bewaken ze het belang van hun firma. Ze maken een analyse van telkens weer een andere uitdaging. En ze nemen op basis van hun kennis en ervaring beslissingen. De uitvoering hiervan volgt meestal heel snel, meestal binnen de paar weken. En als het dan toch niet loopt zoals verhoopt, dan volgt een bijsturing. Zo werkt het, en snel reageren is ook levensnoodzakelijk in deze bijzonder uitdagende tijden.

Het verwondert niet dat transporteurs nogal misprijzend kijken naar hoe de politiek functioneert, kortom, hoe ons land wordt geleid. De traagheid van het hele circus zet kwaad bloed. Meestal volgen dan zelfs niet de juiste beslissingen op het einde. Is ons land dan echt Europees kampioen in bestuurlijke traagheid? Ik hoor alvast mijn buitenlandse collega’s net dezelfde analyse maken over de situatie in hun land.

Is de democratie dan een garantie voor mislukking van de bedrijfsbelangen en in het bijzonder die van transport en logistiek? Voor mij niet, ik weiger alvast te plooien voor gelatenheid of negativisme. Met TLV blijven we oproepen tot de juiste acties. Maar kan de vervoerder zelf dan alleen maar afwachten? Integendeel, er komt een unieke gelegenheid aan.

“Een beter systeem dan vrije verkiezingen bestaat niet.”

Op 9 juni is het zo ver. Op de verkiezingsdag mag elke burger op federaal, Vlaams én Europees niveau mee onze parlementen samenstellen. Een beter systeem dan vrije verkiezingen bestaat niet. En onze sector is toch goed voor minstens 100.000 stemmen, nu kunnen we die laten weerklinken. Erna is het aan de verkozenen van het volk om onze belangen te dienen. En TLV zal hen keer op keer die belangen herhalen de komende jaren. Je kan alle prioritaire TLV-eisen, samengevat in ons memorandum, trouwens bekijken op onze website.

Ook interessant

Duurzaam transport
TLV

Verplichte emissievrije distributie? Dit deed TLV voor jou!

TLV
Duurzaam transport
Economie
Onderweg
Personeel en arbeid

"Stoppen met debatteren, starten met beleid, daar rekent TLV op."

Interviews
TLV

De structurele knelpunteconomie krijg je niet zomaar opgelost

Wie is TLV?

Heb je nog vragen over de sector of onze diensten en producten? Bel ons, stuur een mailtje of maak een afspraak via de kalender. We helpen je graag verder!